Mor Oriol Ivern Ibáñez , fundador de la productora Cromosoma

Imagen

Oriol Ivern i Ibàñez ( va neixer a Barcelona,1946- i va morir el 13 de juny de 2012) fou un productor audiovisual català.


L’any 1988 amb la voluntat de realitzar sèries d’animació de qualitat pel públic infantil fundà, juntament amb la seva muller Eulàlia Cirera i un petit grup de persones, la productora catalana Cromosoma, SA.
Des de la creació de la seva primera sèrie dibuixos animats, Les Tres Bessones, a partir de l’obra de Roser Capdevila, la productora no va deixar de créixer. Productes anteriors de la factoria foren: concursos (La caixasavia, TV3), documentals, un debat (Dotze sense pietat, TV3) i una serie infantil de ficció (Los cuentos de Nana Bunilda, TVE).
En els seus darrers anys de vida incorporà a la cartera de productes l’edició on-line i la producció de videojocs infantils.
L’any 2003, Cromosoma, SA fou guardonada amb el Premi Nacional de Televisió.
La Generalitat de Catalunya li va concedir la Medalla i Placa President Macià el 3 d’octubre de 2006. Aquest premi es va crear l’any 1938 per a reconèixer els mèrits laborals de treballadors i empreses i la seva contribució a l’economia catalana.
Actualment Oriol estava preparant la versió cinematográfica de les tres bessones.
El últim dels seus treballs va ser com a coproductor en el llargmetratge “Arrugas” ,animació que va guanyar dos Goyas (Pel·lícula animada basada en els comics de Paco Roca).

Imagen 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s