La productora de ‘Les tres bessones’ entra en concurs

Cromosoma, amb 6 milions de passiu, vendrà els seus actius

Cromosoma, la productora creadora de la sèrie Les tres bessones i de pel·lícules com a Arrugues i el documental Bicicleta, Cullera, Poma, que va guanyar un Goya l’any passat, ha estat declarada en concurs de creditors voluntari pel jutjat mercantil 7 de Barcelona que dirigeix el jutge Raúl García Orejudo. La signatura, i la seva participada Digital 360, han declarat un passiu conjunt de més de 6 milions d’euros i encara que el concurs és inicialment de continuïtat, els seus administradors reconeixen que el propòsit és vendre els diferents actius, ja que no ha estat possible vendre la unitat productiva en el seu conjunt, i sobretot trobar inversors que assumeixin la continuïtat dels projectes en marxa més avançats, com la pel·lícula Les tres bessones i el documental Bajari sobre la Barcelona gitana.

Cromosoma, d’entrada ja ha deixat d’operar i ha acomiadat a tota la plantilla, que va arribar a superar les 30 persones, especialment concentrada en Digital 360, la fàbrica que s’encarregava de realitzar materialment els dibuixos i de l’edició i posproducció de les pel·lícules.

Fonts properes a l’empresa assenyalen que la crisi de Cromosoma s’ha precipitat després de la mort del seu fundador, Oriol Ivern, aquest estiu. La productora ja passava necessitat per les elevades despeses d’estructura de la seva filial, l’endeutament assumit per llançar-la i equipar-la en 2007, i la caiguda d’ingressos que li va provocar la reducció de la inversió de les televisions i la pirateria, que va reduir les vendes gairebé un 50%, però a més no tenia un equip gestor que pogués prendre el relleu al seu fundador.

L’empresa, representada per Josep Bargalló, del bufet  Auren, va presentarse a preconcurs a l’estiu i va intentar sense èxit buscar compradors per al conjunt de l’empresa. La varietat dels actius i la perspectiva de poder comprar-los més barats en el marc del concurs i amb més seguretat jurídica enfront de reclamacions dels creditors, van impedir tancar la venda. Ara, amb l’administrador concursal nomenat pel jutjat (Antonio  Batlle, advocat del Grup Gispert) la productora està reprenent les negociacions amb inversors interessats. Fonts properes a la signatura assenyalen que la complexitat d’aquestes negociacions radica en la dificultat de valorar els drets d’autor, però que hi ha grups com Planeta interessats a comprar, per exemple, el seu actiu estavella, els drets dels llibres, la sèrie i el marxandatge de les tres bessones. “És una llàstima que no s’hagi pogut trobar un inversor per salvar l’empresa sencera”, assenyalen.

—————————————————————————————————————

La productora de ‘Las tres mellizas’ entra en concurso

Cromosoma, con 6 millones de pasivo, venderá sus activos

Cromosoma, la firma creadora de la serie Las tres mellizas y de películas como Arrugas y el documental Bicicleta, Cullera, Poma, que ganó un Goya el año pasado, ha sido declarada en concurso de acreedores voluntario por el juzgado mercantil 7 de Barcelona que dirige el juez Raúl García Orejudo. La firma, y su participada Digital 360, han declarado un pasivo conjunto de más de 6 millones de euros y aunque el concurso es inicialmente de continuidad, sus administradores reconocen que el propósito es vender los distintos activos, ya que no ha sido posible vender la unidad productiva en su conjunto, y sobre todo encontrar inversores que asuman la continuidad de los proyectos en marcha más avanzados, como la película Las tres mellizas y el documental Bajari sobre la Barcelona gitana.

Cromosoma, de entrada ya ha dejado de operar y ha despedido a toda la plantilla, que llegó a superar las 30 personas, especialmente concentrada en Digital 360, la fábrica que se encargaba de realizar materialmente los dibujos y de la edición y posproducción de las películas.

Fuentes cercanas a la empresa señalan que la crisis de Cromosoma se ha precipitado tras la muerte de su fundador, Oriol Ivern, este verano. La firma ya estaba en apuros por los elevados gastos de estructura de su filial, el endeudamiento asumido para lanzarla y equiparla en 2007, y la caída de ingresos que le provocó la reducción de la inversión de las televisiones y la piratería, que redujo las ventas casi un 50%, pero además no tenía un equipo gestor que pudiera tomar el relevo a su fundador.

La empresa, representada por Josep Bargalló, del bufete Auren, presentó preconcurso en verano e intentó sin éxito buscar compradores para el conjunto de la empresa. La variedad de los activos y la perspectiva de poder comprarlos más baratos en el marco del concurso y con más seguridad jurídica frente a reclamaciones de los acreedores, impidieron cerrar la venta. Ahora, con el administrador concursal nombrado por el juzgado (Antonio Batlle, abogado del Grupo Gispert) la firma está reemprendiendo las negociaciones con inversores interesados. Fuentes cercanas a la firma señalan que la complejidad de esas negociaciones radica en la dificultad de valorar los derechos de autor, pero que hay grupos como Planeta interesados en comprar, por ejemplo, su activo estrella, los derechos de los libros, la serie y el merchandising de Las tres mellizas. “Es una lástima que no se haya podido encontrar un inversor para salvar la empresa entera”, señalan.

Informació  treta de: la vanguardia.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s