PROCLASS: Fabricar cinema d’animació o l’art de la previsió per Juan Carlos Concha

Fabricar cinema d’animació o l’art de la previsió. Insistir en el procés de producció i no inventar la sopa d’all

00577_foto_article

Activitat gratuïta. Cal confirmar assistència omplint el formulari

A càrrec de Juan Carlos Concha, dibuixant i realitzador creador d’APEMANSTUDIO

“Tret que fem animació experimental, el fet de reinventar i improvisar en els processos de producció d’animació narrativa ens pot portar a odiar aquest gènere o llenguatge.

El cinema d’imatge real ha begut molt de l’exploració i els descobriments del cinema amb dibuixos i objectes, i s’ha fet fort en els processos de producció buscant sempre la manera d’evolucionar cap a l’eficàcia tècnica.

El cinema d’animació sembla reinventar-se cada vegada que comença una producció en països on la indústria o la tradició és escassa o la transmissió del coneixement s’interromp.

En aquesta trobada parlarem sobre l’interessant que és aquest procés de creació i producció de l’obra col·lectiva, com cada aportació explica i encaixa en un procés que ha de ser absolutament creatiu i plaent.”

Juan Carlos Concha

Dibuixant i realitzador. Treballa des de 1992 en cinema. Ha cursat tallers amb Patricio Guzmán, José L. Guerin i Bigas Lluna, entre uns altres. Ha participat en els llargmetratges europeus Mia et Li Migou de Folimage, L’Illusioniste de S. Chomet, Chico i Rita de Trueba-Mariscal. Va crear APEMANSTUDIO per produir projectes propis com el curtmetratge A la Derivi. És Director de NONSTOP Barcelona Animació, Festival Internacional de cinema d’animació. Actualment dirigeix la sèrie Four and a Half Friends, coproducció de ZDF-Alemanya, EDEBE i TV3 de Catalunya, produïda per B-WaterStudios.

Article publicat en cpac.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s