Un tast dels millors curtmetratges d’animació, al 33

Coincidint amb la celebració de l’Animac 2015, el 33 ofereix una selecció dels millors curtmetratges d’animació actuals.

1423651832396

Dimarts, 17 de febrer, a les 23.30, el 33 oferirà una selecció dels millors curtmetratges d’animació actuals amb motiu de la celebració d’Animac 2015, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya.

Els set curtmetratges han estat seleccionats i guardonats en diferents festivals internacionals, entre ells Annecy, Anifest, Clermont-Ferrand, Hiroshima, Cinanima, BCN Sports Film, Filmets, Regard Quebec, Busan, etc.

“Dinner for few” – Nassos Vakalis – Grècia/Estats Units d’Amèrica – 10 minuts


De vegades, una metàfora sociopolítica pot ser tremendament poderosa i òbvia a la vegada. A “Dinner for few”, un sistema alimenta exclusivament uns pocs, mentre que la resta sobreviu amb les sobralles que cauen de la taula. Una revolució ho canviarà tot. O no…
El curt ha estat guardonat en una cinquantena de festivals internacionals i s’emet per primera vegada a la televisió a tot l’Estat.

“A la française” – Morrigane Boyer, Julien Hazebroucq, Ren Hsien Hsu, Emmanuelle Leleu i William Lorton – França – 7 minuts


Una tarda a Versailles, del temps de Lluís XIV. Realitzada per estudiants de l’escola d’animació Supinfocom Arles, “A la française” és una mirada irònica al cor del palau de Versalles. Guardonada al Siggraph 2013 amb el primer premi al millor curt d’animació fet per ordinador.

“Hasta Santiago” – Mauro Carraro – Suïssa/Itàlia – 13 minuts


Recorregut de Mupo pel camí de Santiago de Compostela. Durant aquest recorregut mític, en Mupo creuarà diverses ciutats i coneixerà altres caminants que no carreguen la motxilla a coll. Seleccionada a 25 festivals internacionals i guardonada amb el premi Grand Off al millor curt d’animació a Varsòvia, el premi especial del Jurat a Filmets, el premi del públic a Animatou Genève, el premi especial del jurat a Krok Ucraïna i millor pel·lícula d’animació al BCN Sports Film.

“Supervenus” – Frédéric Doazan – França – 3 minuts


Un cirurgià plàstic es disposa a crear en temps real la nova deessa de la bellesa. Una visió moderna de la Venus. Seleccionat en una vintena de festivals, ha estat guardonat com a millor curtmetratge als festivals de Giffoni (Itàlia) i Ciudad de Soria, i amb el premi especial del Jurat a Regensburg (Alemanya).

“Ascension” – Supinfocom Arles – França – 7 minuts


A principis del segle XX, dos escaladors fan l’ascensió tradicional portant la imatge de la Verge Maria al cim d’una muntanya. Seleccionada als festivals Krok Ucraïna, Ottawa, Hiroshima, Trickfilm Stuttgart, City of Ligths Los Angeles i Anima Brusselles, “Ascension” va guanyar el premi al millor curtmetratge en la darrera edició del BCN Sports Film.

“Lila” – Carlos Lascano – Espanya – 9 minuts


La Lila és una jove que ajuda la gent a través del seu art, d’una manera que no podria ser més romàntica. En el fons, és una metàfora visual entesa com les persones poden ajudar els altres a través de petits actes de bondat. Mocadors a punt? Guanyador del premi del públic al festival Standing Rock als Estats Units i guardonat en una trentena de festivals més, aquest curtmetratge ha batut tots els rècords de visionat on line, amb gairebé 1.400.000 visites.

“Voile noir” – Thomas Bourdis, Martin de Coudenhove, Caroline Domergue, Colin Laubry i Florian Vecchione – França – 5 minuts


“Voile noir” explica la història de dos pilots, l’Allan i l’Yvan, en una missió per intentar enderrocar el govern. Està produït per Art FX, una de les escoles europees més prestigioses especialitzades en animació i efectes visuals.

el_33_tv_thumb

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s