Resum de la conferència “La sèrie de la teva vida”

Imagen

Avui, aprofitem que tenim entre nosaltres a dos grans figures del doblatge, com són en Marc Zanni (Goku) i en Joan Sanz (Vegeta), dobladors de la mítica sèrie d’animació Bola de Drac, per donar a conèixer la nova etapa d’ASIFA-Cat.

En Marc i en Joan s’acosten a l’escola d’art Pau Gargallo de Badalona per parlar-nos del seu llibre recent publicat, “La sèrie de la teva vida”, on expliquen la seva experiència com a dobladors d’aquesta sèrie que ha arribat a milions d’espectadors, des dels més petits fins als més grans. Al llibre també es recullen les memòries i anècdotes dels seus anys en l’ofici del doblatge.

Al Saló del Manga van arribar a vendre 525 llibres, va ser tot un èxit tenint en compte que en un principi els hi havien dit que no en vendrien gaires. A hores d’ara porten venuts més de 1000 exemplars.

“Més del 90% dels llibres venuts estan signats per nosaltres”-afegeix en Marc amb molt d’orgull.

Tot va començar amb un munt de preguntes formulades pels fans via Facebook i altres xarxes socials. Veient que en tenien tantes van plantejar-se escriure un llibre on poder fer un recull de totes les seves anècdotes i records que han marcat als fans.

“Quan vaig entrar dins d’un “foro” vaig veure el furor que havia causat aquesta sèrie i em van prendre per boig en dir que jo era qui doblava en Vegeta”- explica entre riures en Joan. També ens comenten que no eren conscients de tot el folklore que hi havia al darrere.

Realment, tot l’èxit que han aconseguit ha sorgit pel boca a boca, asseguren, estan molt orgullosos de la fama que ha obtingut el llibre.

En la nova etapa de Bola de Drac en Marc, com a director de doblatge i per tal de millorar aspectes de la feina, demanava consells als fans en alguna ocasió.  Volien que tots els personatges fossin doblats per les mateixes veus que en les temporades anteriors.

Van haver de suavitzar la traducció ja que era una sèrie vista per molts nens. Molta gent deia que gràcies a aquesta sèrie havien après a parlar català.

Els dobladors s’acomiaden fent-nos una demostració del que és doblar, fins i tot fent participar gent del públic.

Per veure més fotografies entreu a la pàgina de Facebook de ASIFA-Cat.

Si no vau poder assistir i voleu comprar el seu llibre podeu fer-ho a Amazon i fins i tot podeu demanar-lo signat per ells.

Pròximament pujarem un vídeo amb els millors moments de la xerrada. Esperem que us hagi agradat!

Volem agrair especialment a en Joan Sanz i a en Marc Zanni per la gran conferència que ens han ofert.

Deixa un comentari